Как да различим качествената естествена коса сред големия избор на пазара? Отпечатай тази страницаОтпечатай тази страница

Как да различим качествената естествена коса сред големия избор на пазара?

В днешно време пазарът е залят от нискокачествени коси за удължаване. Предлагат се като естествена коса, но в последствие се оказва че има примеси със синтетични фибри. Един от признаците, по които може да съдите за качеството на косата е цената. Прекалено ниската цена е гаранция, че в същност не си купувате естествена коса. В тази връзка цена за цяла треса от порядъка на 100 и по-малко лева е нереална. И в тези случаи , когато клиентът се подлъже разбира, че е измамен или на момента или след първото измиване. Ето и един трик, които може да ви помогне да познаете дали една коса е естествена. Откъснете няколко произволни косъма от тресата и ги запалете. Изкуствената коса има мириз на пластмаса и буквално се разтапя. Естественият косъм мирише на опърлено.

Една от многото спекулации, които се правят на пазара е запазения кутикул на косъма. Запазен кутикул имат само и единствено косите, които никога не са били боядисвани и никога не са третирани с преса или маша. Запазеният кутикул няма отношение в заплитането, както и не се влияе от спазването посоката на косъма. Всички коси, които са боядисвани, малко или повече имат увредена кутикула. В този ред на мисли естествената коса със запазен кутикул е много скъпа и се предлага предимно в тъмни цветове. Не е реално коса със запазен кутикул да струва 200-250лв. Цената и варира в различните салони между 400 и 1400лв., в зависимост от дължината на косъма. Бъдете внимателни, защото всичко останало е спекулация.

Louis Vuitton Authentic Handbags
Ключови думи: естествена, коса, удължаване, запазен, кутикул, фибри, треса