Удължаване на коса - онлайн магазин

Удължаване на коса - онлайн магазин

 
 

Начало

Удължаване на коса

Галерия

Фризьорски Салони

Статии

продукти

кошница

One More Trend

Методи за удължаване на косата

Методи за удължаване с естествена коса.

В зависимост от типа удължения – треса или кичури,  съществуват и няколко метода за удължаване.  Методът за удължаване на коса се избира в зависимост от състоянието на вашата коса и индивидуалните предпочитания на клиента. Добре е преди да пристъпите към удължаване с естествена коса да се консултирате с фризьор, които е профилиран в сферата на удължаването и е запознат добре с предимствата и недостатъците на всеки метод. Важно е дали клиента ще избере метод, който е постоянен или ще се ориентира към временнен метод, като този с клипс щипки. Вариантите за постоянно поставяне на естествена коса са няколко, в зависимост вида на удълженията. Както вече споменахме те могат да бъдат под формата треса или отделни кичури.

Удължаване с кичури естествена коса

Кичурите са един от първите методи за удължаване на коса. При този метод в косата на клиента се вграждат кичур по кичур естествена коса. Кичурите се прикрепят с помоща на горещ пистолет, който разтапя лепилото/кератина. След като лепилото изсъхне кичурът вече е трайно поставен. Ако техниката и използваните материали са качествени лепилото ще издържи до 3 м. Това е и времето, на което периодично трябва да се прави поддръжка по повдигане на кичурите., тъй като косата на клиента расте и кичурите се смъкват надолу.При поддръжка кератинът или лепилото се размеква със специален разтвор, след което кичурите се повдигат нагоре и прикрепят отново в основата на косъма. За удължаването на коса чрез този метод са необходими 100-150 бр. кичура естествена коса, които се разпределят по цялата глава на клиента. При този метод лесно и най-естествено може да добавите различен от основния цвят кичури, без да се налага да горите и боядисвате вашата коса. Специфичното е, че задължително процедурата по удължаване на коса се извършва само във фризьорски салон.

метод лепене на кичури

Удължаване на коса с капси


Капсите са малки пръстеновидни рингчета. С тяхна помощ  можете трайно да прикрепите както треса(ред), така и кичури. Този метод също се извършва в салон и е един от най-често използваните при трайно удължаване на коса. Подобно на метода с кератин, косата се поставя на около 1 см. от корена и се повдига на около 1-2 месеца в зависимост от растежа косата на клиента. Нашият онлайн магазин препоръчва именно този метод, ако сте решили да си поставите естествена коса за постоянно.

Ето и малко повече информация и препоръки от нашия професионален стилист Невен Щилиянов, собственик на вирига салини Funky&Rouge
Препоръки от салони „Фънки” :
1. За да нямате проблем със зачервяване на скaлпа, късане на отделни кичурчета коса – салони „Фънки”  препопъчва капсите да се поставят на максимум 4см. една от друга.Това предотвратява натоварването на отделни кичури от косата ви, на която е закачена тресата, при разресване,сешоар и всякакви манипулации, на които подлагате косата си.
2. Капсите, които използвате задължително трябва да са със силиконов предпазител, който предотвратява директният контакт на металната капса с косата ви, по този начин предпазвате косата си от евентуално накъсване.
3. Салони „Фънки” ви препоръчват поддръжката/повдигане/ на трестите ви да се извършва на всеки 30 дни.Когато надхвърлите този период, тресата слиза много надолу и косата, която е между тресата и скалпа се поддържа много трудно, миенето се затруднява и се задъжа шампоан и маска, което е вредно за вашата коса.
4. Салони „Фънки” ви препоръчват една треса да се оразмеява на два тройни реда. Не е нужно да се слагат много редове с цел по – добро преливане на естествената коса и тресата, това всеки добър фризьор може да го постигне с подстригване. Колкото повече редове имате, толкова е по – трудна поддръжката, идеята на салони „Фънки” е лесна поддръжка.
5. Боядисване: тресите на http://www.krasiva-kosa.com/ са от естествена коса и могат да бъдат боядисвани.Салони „Фънки” препоръчва, когато си избирате треса да напаснете вашият цвят към цвета на тресата, това ще ви спести доста проблеми и пари,защото цветът на тресата няма да се промени с течение на времето и вместо да боядисвате вашата коса и тресата, ще може да боядисвате само вашата коса. Ако косата ви не е боядисвана си изберете най-близкият до вашият цвят.
Салони „Фънки” предлагат богат избор на цветове и можете да си изберете желаният от вас такъв.
6. Тъй като косите, които предлагаме са от естествен косъм не е нужно да използвате специални продукти за измиване и третиране на косата,различни от тези, които използвате за вашата коса, стига те да са правилно подбрани.
7. Салони „Фънки” разполага с богат набор продукти за всякакъв тип коса, нашите специалисти на място ще ви препоръчат най-подходящите продукти според диагностиката на косата ви.

Удължаване на коса с капси

Удължаване на коса чрез прешиване на треса от естествена коса

При този метод тресата се пришива за косата на клиента със специална игла и конец. Методът е траен и също като останалите постоянни методи за удължаване на коса се извършва от фризьор  и се нуждае от поддръжка, на средно около 2 месеца.  Предимството на метода е, че косата стои здраво прикрепена и удължаната коса се слива с косата на клиента. За да стане качествено удължаване е необходимо количество от цяла треса коса,с ширина не по-малка от 140-150 см., която в последствие се прави на няколко реда. За да изглежда добре е задължително редовете да бъдат поне двойни, при желание на клиента и тройни .

Метод с клипс щипки

Това е най-лесния и бърз начин за удължаване с естествена коса. При тази технология косата е разделена на няколко реда треси, които се прикрепят за косата на клиента посредством щипки, наричани още клипс щипки. Удобното при този метод е, че всеки може сам да постави и махне удълженията за коса само за няколко минути. Тресите коса се махат и слагат всеки ден, мият се и се стилизират отделно от косата на клиента. За да стоят здраво прикрепини и за да не се смъкват тресите на долу е препоръчително да се топират кичурите, където ще бъдат захванати клипс щипките.Методът за удължаване на коса с клипс щипки е един от най-щадящите за косата, защото напрежението при носенето е много по-малко за разлика от методите за постоянно удължаване. Клипс технологията е подходяща за дами със слаби и тънки коси. С помоща на тресите бързо и лесно можете да промените визията си за специални поводи – коктейли, фотосесии и тн. Методът е подходящ за вашата сватбена прическа или за официалната прическа за вашия абитуриенски бал. В нашия онлайн магазин можете да намерите както цели треси, така и готови комплекти, които са готови за поставяне.Важни препоръки
-    Купувайте само качествена 100% естествена коса
-    Внимавайте косата, която купувате да бъде със спазена посока на косъма, защото това е гаранция, че косата няма да се заплете след като я измиете
-    Поставянето на коса се извършва след консултация с фризьор, за това кой е най-подходящия метод за удължаване, персонално за вас.
-    Грижете се за удължената коса е редовно я поддържайте.