Удължаване на коса - онлайн магазин

Удължаване на коса - онлайн магазин

 
 

Начало

Удължаване на коса

Галерия

Фризьорски Салони

Статии

продукти

кошница

One More Trend

Грижа за удължената естествена коса
Подходящ за отпечатванеКажи на приятел
Грижа за удължената естествена коса

Както и нашата собствена, косата за удължаване изисква определени грижи. Грижите са изключително важни, защото те определят живота на вашата естествена коса за удължаване. Колкото по-съвестно се грижите за нея, толкова по-дълго ще я ползвате. Какво трябва да знаем?

На първо място макар и естествена коса, косата вече е отрязана и няма корен, от който да се храни и омазнява. Това автоматично означава, че косата е склонна към дехидратиране. За да предотвратите сухата коса вие трябва да и осигурите хидратация. Това може да стане с подхранващи маски, грижа за косата без отмиване, кристали. Не е нужно козметиката да бъде професионална, но е важна грижата да бъде системна и подходяща за нуждите на удължената естествена коса. Забележите ли, че косата е със сухи краища – измиите косата с хидратиращ шампоан и маска. Косата се мие средно два пъти в седмица. Когато косата се мие трябва да е по посока на косъма - от горе на долу (от началото на тресата към върха на косъма). След като сте измили косата е хубаво да я подсушите внимателно с кърпа и да я оставите да изсъхне сама. Не изтисквайте косата, това е най-лесния начин да се накъса косъма. Ако все пак бързате и нямате време изсушете естествената коса със сешоар като не забравяте преди това да използвате термозащитен продукт. При нужда използвайте и кристали за връхчетата на косата. Благодарение на тях в косъма се запечатва влага.
Когато лягате да спите и косата е постоянно прикрепена я сплетете на плитка. По този начин предпазвате косата от заплитане.

Не на последно място по важност е, че всяка естествена коса цъфти. Цъфтежът е разделяне на косъма и ако не бъде изрязан на време започва да пълзи нагоре по косъма. Както вече споменахме добрата грижа се изплаща във времето. Всички препоръки важат както за естествената коса за удължаване, така и за вашата собствена.
Ключови думи: грижа, естествена, коса, удължаване, подхранващи, маски, кристали, козметика, шампоан, треса